Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/rsalsa81/inverve.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2722
De ce Timișoara? – InVerve Hostel

Locații din apropiere


Piața Unirii

InVerve Hostel este la câțiva pași distanță de Piața Unirii, astăzi cea mai importantă rezervă de arhitectură barocă din oraș. Aici, cele mai însemnate clădiri sunt cele doua catedrale, cea romano-catolica și cea ortodoxă, astăzi sârbeasca, precum și Palatul Baroc și Monumentul Sfintei Treimi, toate aparținând stilului baroc - exceptând unele elemente ale bisericii ortodoxe, în stil clasicist. Ulterior acestora, au apărut și clădiri aparținând altor stiluri arhitecturale.

 Distanța:
280 m
 Extra:
Locul unde te poți relaxa, poți să mănânci ceva bun sau poți să bei ceva cu prietenii

Piața Libertății

Centrul istoric al Timişoarei posedă un sistem format din trei pieţe urbane, unic în România, fiecare piaţă prezentând dimensiuni, concepte plastice şi stiluri arhitecturale diferite. Constituind veriga de legătură între Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii constituie elementul central, placa turnantă a sistemului urban al Timişoarei. Din punct de vedere al percepţiei estetice, parcurgând cele trei pieţe ale cartierului Cetate şi străzile care le leagă, vizitatorii trec din îmbrăţişarea unui spaţiu în îmbrăţişarea unui nou spaţiu urban, „dintr-o îmbrăţişare în alta”.

 Distanța:
240 m
 Extra:
Locul unde întâlnești localnicii, și nu numai...

Piața Victoriei

Situată în inima orașului Timișoara, înconjurată de palate impunătoare în stilul anilor 1900, Catedrala Mitropolitană și Palatul Culturii, Piața Victoriei este un loc de referință pentru oraș. Fiind cea mai nouă dintre piețele din Cetate, Piața Victoriei este locul în care, la 20 decembrie 1989, Timișoara a fost proclamată primul oraș liber din România care a marcat începutul victoriei în revoluția împotriva dictaturii comuniste.

 Distanța:
400 m
 Extra:
Locul unde se află Opera Națională

Muzeul de Artă

Muzeul este găzduit de Palatul Baroc, una din clădirile reprezentative ale Timişoarei, construită în stil baroc în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea în Piaţa Principală a oraşului (acum Piaţa Unirii). Motivele decorative exterioare trădează o strânsă filiaţie vieneză, remarcându-se similitudini cu Palatul Kinsky. Una dintre expoziţiile principale o constituie colecţia pictorului Corneliu Baba, cu peste 80 de lucrări semnate de maestru în diverse perioade ale creaţiei sale.

 Distanța:
290 m
 Extra:
Locul unde ești înconjurat de artă

Memorialul Revoluţiei din Decembrie 1989

În Muzeul Memorialul Revoluţiei din Decembrie 1989 din Timişoara se află cel mai important punct de depozitare și prezentare a informațiilor referitoare la Revoluţia din Decembrie 1989 din întreaga ţară. În acest spaţiu Asociaţia „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989” colectează informaţii scrise, audio şi video despre sângeroasele evenimente, o parte dintre materiale fiind expuse spre vizitare. Expoziţiile acoperă şi viaţa sub dictatorul comunist Ceauşescu, dar şi desfăşurarea Revoluţiei de la Timişoara, ce a dus în final la răsturnarea regimului. Se pot viziona filme ce prezintă drama acelor zile.

 Distanța:
350 m
 Extra:
Locul unde ai să gasești doumente despre Revoluția din '89

Catedrala Mitropolitană

Situată chiar în centrul orașului, cu înălţimea sa de 83,7 m Catedrala Mitropolitană este una dintre cele mai înalte clădiri din Timişoara, fiind cea mai înaltă biserică din România şi una din cele mai încăpătoare, putând adăposti peste 5000 de persoane. Totodată în subsolul catedralei se află o interesantă colecţie de artă religioasă.

 Distanța:
450 m
 Extra:
Locul unde fotografiile ies excelent